Általános Szerződési Feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

A Szappanos Autójavító Webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll!

A Szolgáltató
1. A Szappanos Autójavító online áruházat a Szappanos Autójavító Kft. üzemelteti (továbbiakban: "Szolgáltató").
2. Ügyvezető igazgató: Szappanos Viktor
3. A Szolgáltató székhelye (Telephely): 1147 Budapest, Telepes utca 49/b
4. Levélcím: 1147 Budapest, Telepes utca 49/b
5. Cégjegyzékszám: 01-09-299740
6. Adóigazgatási szám: 25979129-2-42
7. Elektronikus ügyfélszolgálat: info(@)szappanosauto.hu
8. Telefonos ügyfélszolgálat: +36-30-3453111
Banki átutalás:

* a szerződés, írásban megkötött szerződésnek minősül, nem kerül iktatásra, a vásárlás feltételeinek elfogadásával a szerződést a vásárló egyértelműen elfogadottnak tekinti.

2. Tárhely szolgáltató:
RubenCom Szolgáltató Kft.,
2735 Dánszentmiklós, Köztársaság utca 5

1.
Regisztráció
A vásárlás előtt kérjük, regisztrálja adatait. A regisztrációt követően felhasználóneve és jelszava segítségével tud belépni. Az adatok helyességét jóváhagyás előtt ellenőrizheti, adatait módosíthatja, rendszerünkből adatainak törlését bármikor kezdeményezheti e-mailben. A Szappanos Autójavító Kft webshopjában történő böngészéshez, a szöveges tartalmak vagy a termékek megtekintéséhez nem szükséges a regisztráció.

2.
Megrendelés, árak
2.1
A megrendelés elküldése írásbeli, rögzített szerződésnek tekinthető, mely a megrendelő
és a Szappanos Autójavító Kft között magyar nyelven jött létre.
2.2
A Szappanos Autójavító Kft. a már leadott megrendeléseket nyilvántartja, és azok a megrendelő számára bármikor hozzáférhetőek.
2.3
A Kosár gombra kattintva lehet az egyes termékeket a Kosárba betenni, de ez még nem jelent vásárlást. A megrendelés véglegesítése a „Fizetés” gomb megnyomásával végezhető. Ezt követően a megrendelés a Pénztárba kerül. Amennyiben korábban már vásárolt, abban az esetben a „Visszatérő vásárló” pontban be kell jelentkeznie a fiókjába. Amennyiben még nem vásárolt, az „Új vevő” pontban regisztrálnia kell.
A 2. lépésben meg kell adnia a számlázási címet, amennyiben már rendelt áruházunkból, de új címet szeretne megadni, van rá lehetősége. A következő pontra a „Tovább” gomb megnyomásával léphet.
A 3. lépésben előre rögzítve megadásra került üzletünk címe, ugyanis a termék csak üzletünkben vehető át. Ennek módosítására nincs lehetőség. A következő pontra a „Tovább” gomb megnyomásával léphet.
4. lépésben kiválaszthatja a preferált szállítási módot és átvételi helyszínt, illetve megjegyzést is adhat a rendeléshez. A következő pontra a „Tovább” gomb megnyomásával léphet.
5. lépésben ki kell választania a választott fizetési módot, illetve megjegyzést is fűzhet a rendeléshez. Ahhoz, hogy a folyamatban tovább lépjen el kell olvasnia és fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket. A következő pontra a „Tovább” gomb megnyomásával léphet.
6. lépésben átnézheti a rendelés részleteit. és a „Megrendelés elküldése” gombbal véglegesíti rendelését.
Egy adott megrendelés elküldött adatai a vásárlás véglegesítését követően már nem módosíthatók. A Szappanos Autójavító Kft webáruház a megrendelésről visszaigazoló e-mailt küld.
2.4
A folyamatban lévő és a korábbi, lezárt megrendelések a „Fiókom” „Eddigi rendeléseim” menüpont alatt követhetők.
2.5
Üzletünkben a megrendeléstől számított 1 héten belül át kell vennie a terméket. Ennek lejárta után a megrendelést semmisnek tekintjük és a terméket újra eladásra kínáljuk.
2.6
A termékek mellett minden esetben fel van tüntetve a kedvezmény nélküli webshop ár.
2.7
A feltüntetett árak bruttó magyar forintban kifejezett árak. Ezen árak minden esetben
tartalmazzák az ÁFA-t, de a házhozszállítás költségeit nem.

3.
Garancia, szavatosság
3.1
A megrendelés teljesítésekor, a megrendelő vagy átvevő köteles a csomag sértetlenségét ellenőrizni, majd az átvételi elismervényt aláírni. Probléma esetén a vásárlónak jegyzőkönyv rögzítését kell kérnie. Továbbá cégünk ügyfélszolgálatát e-mailben értesítenie kell, hogy a lehető legrövidebb időn belül intézkedhessünk. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. A termékekkel kapcsolatos mennyiségi és/vagy minőségi kifogás esetén szállítónk a kifogásolt terméket visszaszállítja.
3.2
A Szappanos Autójavító Kft fenntartja az árváltoztatás jogát, valamint rajtunk kívülálló hibákért - legyen az nyomdai vagy technikai - felelősséget nem vállalunk. A Szappanos Autójavító Kft webshop fenntartja a jogot az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére.
3.3
Bármely módosítás abban az időpontban lép hatályba, amikor az online megtalálható a Szappanos Autójavító Kft weboldalán és a webshopjában.
3.4
Szappanos Autójavító Kft webshop oldalán található termékek jellemzően raktáron vannak. Amennyiben a megrendelés után mégis kiderül, hogy a termék nincs raktáron, a Szappanos Autójavító Kft webshopja felveszi a vásárlóval a kapcsolatot, és a megrendelés módosulhat, vagy az esetlegesen előre kifizetett összeget visszatérítjük.
3.5
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 19/2014. (IV. 29.) NGM
rendeletben foglaltak az irányadóak.

4.
Fizetési módok
A fizetési módot a megrendeléskor lehet kiválasztani. A fizetés történhet utánvéttel, online
bankkártyával és személyes átvételkor készpénzben a telephelyünkön.
4.1
Online bankkártyás fizetés
A Szappanos Autójavító Kft webshopja a B-Payment Zrt. által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak.
A webshop kizárólag a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a
B-Payment Zrt. pedig a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL
titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a webshop nem értesül, azokat csak a B-Payment Zrt.érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a webshop oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást. A vásárolt áru ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Elfogadott kártyák: A B-Payment Zrt. internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.
A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a B-Payment Zrt.elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru ellenértékével.
4.2
Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a webshop oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző
„Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.
Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

5.
Csere
5.1
A Szappanos Autójavító Kft-t terhelik a szavatossági kötelezettséggel kapcsolatos költségek, kivéve, ha a dolog meghibásodásában a jogosultat terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott. Ebben az esetben a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket a Szappanos Autójavító Kft. és a jogosult közrehatásuk arányában viselik.
Csak hiánytalan, gyári csomagolású, nem használt terméket áll módunkban kicserélni, visszavenni.

6
Elállás
6.1
Megrendelése során Ön élhet a 45/2014. (II. 26.). Kormányrendeletben részletesen rögzített feltételek mellett tizennégy naptári napon belüli indoklás nélküli elállási jogával. Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő tizennégy napon belül visszatéríteni.
Minden esetben a vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült közvetlen költségeket.
6.2
A termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel a fogyasztó, egyebekben a Szappanos Autójavító Kft webshopja bontatlan, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni.
6.3
Pénz visszafizetés kizárólag személyesen, vagy banki átutalással történik. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

7
Reklamáció
7.1
Amennyiben a vásárolt termékkel kapcsolatban mennyiségi és/vagy minőségi kifogás áll fenn, a szállító a kifogásolt terméket visszaveszi, feltéve, hogy a reklamáció az átadás során megtörtént.
7.2
Panaszügyintézés helye (19/2014 IV. 29. NGM rendelet alapján):
7.3
Telefonon: : +36 1/3030-930 1150 és 1151-es mellék
7.4
Levélben: Szappanos Autójavító Kft ügyfélszolgálata, 1147 Bp., Telepes utca 49/b.
7.5
e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
7.6
Személyesen szóban az áru átvételének (Szappanos Autójavító Kft telephelyén) helyén.

A reklamáció kivizsgálásának határideje és módja
7.7
A Szappanos Autójavító Kft. a panasz kivizsgálását és azzal kapcsolatos döntését a jogszabályban előírt határidőkre figyelemmel 5 munkanapon belül teljesíti, beleértve azt az esetet is, amikor az igény bejelentésekor nem tud az álláspontjáról nyilatkozni, vagy az igényt elutasítja.
7.8
A reklamáció bonyolultságának megítélése a vevőszolgálat feladata. Ha a reklamációt a vevőszolgálat nem egyszerű reklamációnak minősíti, úgy az eltérő minősítést jelez a vásárló felé. Ha határidőt valamilyen ok miatt meg kell hosszabbítani, erről tájékoztatja az ügyfelet az indok pontos megjelölésével.
7.9
A felmerülő panaszokat - amennyiben ez lehetséges - helyben és azonnal orvosolni kell.
7.10
Amennyiben ez nem lehetséges, vagy a panaszos nem fogadja el a helyben felkínált megoldást, gondoskodni kell a panasz szabályozott és a szervezeti hierarchiában követhető továbbításáról. A reklamációk (jótállás, kellékszavatosság) és a békéltető testülethez fordulás lehetőségeiről, további feltételeiről kérjük, érdeklődjön honlapunkon vagy ügyfélszolgálatunkon, illetve személyes vásárlás esetén üzletünkben. A vállalkozás a fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti.
7.11.1
A fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,
7.11.2
A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát,
7.11.3
A szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját,
7.11.4
A hiba bejelentésének időpontját,
7.11.5
A hiba leírását,
7.11.6
Szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.
7.11.7
A jegyzőkönyvnek tájékoztatást kell tartalmaznia arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

8
Felelősség korlátozása
8.1
A Szappanos Autójavító Kft webshopjának weboldalán és telephelyén való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
8.2
A Szappanos Autójavító Kft webshopja semmilyen módon nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a Szappanos Autójavító Kft webshopjához való csatlakozás során vagy miatt következett be.
8.3
A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. A Szappanos Autójavító Kft webshopja nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás vagy egy bűncselekmény miatt.
8.4
Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Szappanos Autójavító Kft webshopja szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, megrendelését, vásárlását.

9
Egyéb tudnivalók
9.1
A Szappanos Autójavító Kft a webshopból történő rendelés során a rendelési felületen közzéteszi az Általános Szerződési Feltételek elérhetőségét, így a vásárlók számára lehetővé teszi annak megismerését.
9.2
A Szappanos Autójavító Kft webshopjából történő megrendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a jelen üzletszabályzatot, a vásárlási feltételeket és tisztában van a rendelés menetével. A webshopból történő rendelés feltétele, hogy a vásárló megrendelésének leadását megelőzően külön nyilatkozzon a webesfelületen arról, hogy az Általános Szerződési Feltételeket megismerte, elfogadta és azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el.
9.3
A megrendelést csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a megrendelő adatainak regisztrációjakor és a megrendeléskor az oldalon található mezőket maradéktalanul, valós adatokkal kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Szappanos Autójavító Kft webshopja felelősséget nem vállal.
9.4
A szappanosauto.hu weboldal bármilyen része, így a képi és szöveges tartalmak is kizárólag a Szappanos Autójavító Kft webshopjának üzemeltetőjének előzetes, írásos hozzájárulásával, és a forrás megjelölésével használhatók fel!

10.
Adatkezelés:
A Szappanos Autójavitó webáruház használata során a Szolgáltató a szolgáltatás teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges adatokat gyűjti és kezeli, abból a célból, hogy a megrendelt szolgáltatásokat teljesíteni tudja, illetve fogyasztói csoportokat képezve ügyfeleinek közvetlen ajánlatot, tájékoztatást adjon termékeiről.
Az adatkezelés a fogyasztó hozzájárulásán alapul, amit a szerződés elfogadásával, a rendelés rögzítésekor megadott, a részére rendelkezésre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára. A Szappanos Autójavitó webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb.). Ezen adatokat Szolgáltató kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Szolgáltató mindaddig rögzíti, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését. A Szappanos Autójavító Webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a Szolgáltató bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető az Ügyfélszolgálati elérhetőségek valamelyikén.
Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info(@)szappanosauto.hu címen. Az adatkezelő a Szolgáltató.

11.
Egyéb rendelkezések:
11.1. A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, amelyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.
11.2. A Szolgáltató jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a felhasználó által a regisztrációkor illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak.
11.3. A felhasználó az önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.
11.4. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
11.5. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!
11.6. Fogyasztói panaszügyintézés írásban történik, az info(@)szappanosauto.hu címen, valamint a Szolgáltató ügyfélszolgálatán.
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.
A Szappanos Autójavító Kft. oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a www.szappanosauto.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.